Zwijndrecht

Zwijndrecht is een dropje in de provincie Zuid-Holland, met ongeveer 44.454 inwoners. Zwijndrecht ligt in de Zwijndrechtse Waard en grenst aan de Noord en Oude Maas. Dit zijn twee rivieren die bij elkaar komen met de rivier Beneden-Merwede op het drierivierenpunt. Zwijndrecht heeft een aantal mooie monumenten en een rijke cultuur. Voor de leukste informatie voor het bezoeken van Zwijndrecht ben je bij Zuid-Holland Zuid goed. Wij geven je door welke restaurants, hotels en bezienswaardigheden de moeite waard zijn om te bezoeken en uiteraard geven wij ook het laatste nieuws over Zwijndrecht. 

De geschiedenis van Zwijndrecht

De naam Zwijndrecht is een samenvoeging van het woord Suin en Drecht. Dit betekent het verschil in waterstand bij hoog- en laagwater van een bepaalde getijde, waar kan worden overgestoken. Zwijndrecht is ontstaan in de middeleeuwen. In deze tijd leefde Zwijndrecht van de visserij op zalm en steur, het leven van de Zwijndrechtenaren werd dus erg beïnvloed door het water. Omdat de stad vaak werd getroffen door overstromingen, werd het gebied rond Zwijndrecht na de watersnoodramp van 1322 omringd met dijken. Verder profiteerde ook Zwijndrecht van de economisch grote stad Dordrecht, zij hebben dit dorp in moeilijke tijden gesteund. 

Nieuws Zwijndrecht

Zuid-Holland Zuid vertelt jou al het recente nieuws van het mooie dorpje Zwijndrecht. Zo weet je precies wat er in het dorp gaande is en kun jij als bezoeker van Zwijndrecht voorbereid naar het drop gaan. Ook voor alle inwoners van Zwijndrecht is het ideaal om recente informatie over je dorp te krijgen. Bekijk dus onze website voor meer informatie en leer meer over Zwijndrecht.