Dordrecht

Dordrecht is een gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland. De bewoners van de stad Dordrecht noemen vaak hun stad Dordt, dit komt af van het ontstaan van de stad Dordrecht. Ze zijn ontstaan het aan het riviertje Thure, de oorspronkelijke naam van Dordrecht is dan ook Thuredrech. Dordrecht is een stad die je niet alleen maar in Nederland tegen komt, ook in Zuid-Afrika zijn we de stad Dordrecht tegengekomen. Deze stad ligt in de noordelijke en bergachtige streek van de Oost-Kaap.  

Eiland van Dordrecht

In de stad komen drie rivieren samen, namelijk de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Dit waterknooppunt is het drukst bevaren van Europa. We noemen het drierivierenpunt ook wel het Eiland van Dordrecht. Op dit Eiland van Dordrecht ligt de stad Dordrecht. 

Dordrecht bezoeken

Dordrecht is een leuke stad om te bezoeken, je vindt er verschillende musea, evenementen, festivals en een rijke cultuur aan poppodia, bands, kunstenaars en artistiekelingen. Kortom een leuke stad met veel bezienswaardigheden en voor ieder wat wils. 

Vervoer Dordrecht

Dordrecht is een stad die makkelijk te bereiken is. Of je nu met de auto, trein, bus of waterbus gaat, je komt er altijd gemakkelijk terecht. Vroeger werd er een paardentramlijn aangelegd. Dit is een tram die voort wordt bewogen door paarden.

Nieuws Dordrecht

Zuid-Holland Zuid biedt aan jou het algemene nieuws van Dordrecht. Het nieuws van Dordrecht dat we publiceren is recent en actueel. We willen jou als inwoner of toerist voorzien van alle informatie over de stad Dordrecht. Ben je dus van plan om Dordrecht te gaan bezoeken, bekijk eerst Zuid-Holland Zuid voor de leukste tips en het meest recente nieuws van Dordrecht!