Gorinchem

Gorinchem, ook wel uitgesproken als Gorkum, ligt in de provincie Zuid-Holland en ligt aan de rivieren de Linge en de Boven Merwede. Aan de overkant van de rivier liggende gezellige dorpen Sleeuwijk en Woudrichem. 

De charme van Gorinchem

Steeds meer mensen ontdekken de charme van de stad Gorkum. In de mooie historische stad kun je gezellig winkelen, op terrasjes zitten, lekker eten, de bioscoop of het theater bezoeken en uiteraard kun je ook genieten van het water. Gorinchem heeft een rijke geschiedenis, wat je ook nog goed terug kunt zien in de stad. Het is een stadje dat rond het jaar 1000 is ontstaan doordat vissers en boeren een woonplaats wilden creëren op een hoger gelegen land bij de rivieren.  

Kunst, cultuur en bezienswaardigheden

Gorinchem heeft een mooie en rijk aanbod als het gaat om kunst, cultuur en bezienswaardigheden. Dit hebben zij te danken aan hun geschiedenis, maar uiteraard ook aan henzelf. Je vindt er mooie kerken, historische gebouwen, musea, de haven van Gorinchem, het Hamelhuis naar Hendrik Hamel, molens, rijksmonumenten en oorlogsmonumenten. Op deze website vertellen we je meer hierover.

Gorinchem nieuws 

Op Zuid-Holland Zuid vind je het Gorinchem nieuws. Hier vertellen we je al het actuele nieuws over de stad Gorinchem. We willen jou als toerist of bewoner van deze mooie historische stad laten zien wat er op ieder moment gaande is. Van het laatste nieuws over de evenementen tot belangrijke informatie over Gorinchem die je zeker niet kunt missen! 

Gorinchem bezoeken

Wil je Gorinchem bezoeken? Bekijk dan eerst Zuid-Holland-Zuid.nl en wij geven je tips over je verblijf, delen alles wat je moet weten over Gorkum en het laatste Gorinchem nieuws.