Rotterdam

Rotterdam is een havenstad gelegen aan de Nieuwe Maas in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is enige tijd de grootste en belangrijkste haven ter wereld geweest en momenteel is deze nog steeds de grootste van Europa. De havenstad is groot op het gebied van massagoederen, waar aardolie de eerste plaats bij inneemt. Verder zijn ze de belangrijkste containerhaven van Europa.

Rotterdam Airport

Rotterdam Airport draagt tegenwoordig de naam Rotterdan The Hague Airport en bij de aanleg in 1956 werd het vliegveld Zestienhoven genoemd. Rotterdam Airport ligt dan ook in het gebied de Zestienhovenpolder. In het buitenland zal de naam Rotterdam The Hague Airport vooral gebruikt worden, in Nederland wordt het vooral nog Rotterdam Airport of Zestienhoven genoemd. De luchthaven wordt vooral gebruikt voor passagiersvluchten, die grotendeels door Transavia, Tui, Vueling, CityJet en andere luchtvaartmaatschappijen worden verzorgd. 

Rotterdam toerisme

Rotterdam is de laatste jaren uitgegroeid tot een topbestemming voor toeristen. Diverse media hebben Rotterdam opgenomen in het lijstje van topsteden van de wereld. Rotterdam staat bekend om haar haven en de moderne architectuur die overal te vinden is. Je kunt denken aan de Erasmusbrug, de grote en mooie markthal en de kubuswoningen. Verder zijn er mooie musea, attracties, winkels, hotels, restaurants, uitgaansgebieden, festivals en nog veel meer cultuurelementen. Kortom altijd iets te doen in Rotterdam! 

Zuid-Holland Zuid laat je Rotterdam beleven

Bij ons krijg je alle informatie die je nodig hebt als je Rotterdam gaat bezoeken. Zo kom je bij de leukste restaurantjes, hotels en cafeetjes terecht. Verder vertellen we je alles over Rotterdam en haar toerisme, leuke weetjes en wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook geven wij actueel nieuws weer op onze website zodat je altijd weet wat er in Rotterdam speelt. Dit is fijn voor de lokale bevolking maar ook voor Rotterdam haar toerisme.