Sliedrecht

Sliedrecht is een plaats in de provincie Zuid-Holland en ligt aan de rievier de Beneden-Merwede. Sliedrecht staat vooral bekend om de grote baggerbedrijven. Baggeren omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om zand, slib en andere lagen van de waterbodem weg te halen. Om dit te eren is er een Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht gevestigd en wordt er iedere twee jaar een Baggerfestival georganiseerd. 

De geschiedenis van Sliedrecht

tot 1421 bestond Sliedrecht uit twee delen, de Slydregt en Over-Slydregt. Na de watersnoodramp van 1421 (sint-Elisabethsvloed genoemd) werd Slydreg verwoest en ging Over-Slydregt verder als Sliedrecht. De bewoners gingen verder met leven en zo was Sliedrecht weer een normaal dorp. De bewoners leefden van de visvangst, veelteelt en landbouw en verder werden ze bekend als baggerdorp. 

Over Sliedrecht 

Sliedrecht ligt op een steenworp afstand van het Nationaal Park de Biesbosch. Sliedrecht heeft dan ook veel groen en een mooi dorps karakter. De inwoners staan klaar voor elkaar en respecteren iedereen. Verder heeft Sliedrecht veel winkels, vrijetijdsvoorzieningen en een groot cultuuraanbod. Sliedrecht is een regio in de Drechtsteden, die veel heeft met haar omliggende dorpen. Dit alles maakt Sliedrecht erg prettig om in te wonen 

Zwembad Sliedrecht 

Het zwembad in Sliedrecht is een populair zwembad waar Sliedrechtenaren, alle omliggende dorpen en toeristen graag gebruik van maken. Het zwembad in Sliedrecht heet Bronbad De Lockhorst en is een accommodatie die veel te bieden heeft en waar veel activiteiten worden gehouden. 

Sliedrecht nieuws

Als je graag wilt weten wat er in het dorp gaande is zit je bij Zuid-Holland Zuid goed. Wij geven je het actuele Sliedrecht nieuws. Voor alle inwoners en bezoekers van Sliedrecht geven wij alle informatie die je nodig hebt.