Molens

Website: MolensOmschrijving:

Schiedam staat naast haar jenever, ook bekend om haar molens. De volgende molens zijn de moeite waard om eens te bezoeken.

Babbersmolen
De oudste nog bestaande stenen poldermolen van Nederland.

Molen De Drie Koornbloemen
Dit is een stenen stellingmolen die gebouwd is in 1770 en de oudste brandersmolen in Schiedam is. Aan de molen ligt een molenaarshuis, wat deze molen zo uniek maakt. Regelmatig draait en maalt de molen nog.

Molen De Kameel
Deze molen is op maandag 10 november 2008 in herbouw gegaan en in 2011 officieel in gebruik genomen. De molen is weer maalvaardig en heeft een aantal publieksfuncties.

Molen De Nieuwe Palmboom
Dit is een van de molens die gebruikt wordt als Museummolen. Je komt via deze molen meer te weten over de molenhistorie van Schiedam en zie je molenaars in actie.
De Nieuwe Palmboom is van 1 november t/m 31 maart geopend op zaterdag van 11:30 tot 17:00 uur en op zon- en feestdagen van 12:30 tot 17:00 uur.
Van 1 april t/m 31 oktober zijn ze geopend van dinsdag t/m zondag van 11:30 tot 17:00 uur

Molen De Nolet
Het bedrijf Nolet Distillery heeft een nieuwe stellingmolen laten maken die elektriciteit opwekt. Nolet is met haar 43 meter hoog de hoogste molen ter wereld. Je vindt in deze molen een ontvangstkamer, een vergaderruimte en een bioscoop.

Molen De Noord
Op deze plek heeft rond 1400 een molen gestaan en is later vervangen. Molen De Noord is in 1803 gebouwd en behoort met zijn 33,3 meter hoogste tot één van de hoogste van de wereld. Je kunt in deze molen dineren in het restaurant De Noordmolen, maar ook feesten organiseren.

Molen De Vrijheid
Deze molen is gebouwd in 1785 en is ook één van de grootste molens ter wereld. De molen wordt dagelijk gebruikt voor bakkerijen, branderijen en jeneverstokerijen.

Molen De Walvisch
Molen De Walvisch is een molen met hierin een sfeervolle molenwinkel. Ze hebben een groot assortiment aan bakartikelen en streekproducten. Deze producten zijn van eigen maling en is dan ook specialist in meelproducten voor thuisbakkers. 

Terug naar overzicht